Even voorstellen!

Mijn naam is Ymkje Kuperus en ik ben professional organizer, of opruimcoach (al is organizing meer dan alleen opruimen). Samen met mijn vriend, zoon en dochter woon ik in Dronryp in Friesland, vlakbij Leeuwarden in Friesland. Mijn passie is muziek maken. Ik speel sopraan saxofoon – een heerlijke manier om alles om me heen te vergeten. Na mijn opleiding tot pedagoog werkte ik als ambulant begeleider en gezinsbegeleider. Ook heb ik gewerkt als maatschappelijk werker op het aanmeldcentrum van de gebiedsteams Smallingerland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Heerenveen. Kortom: ik houd ervan om mensen te helpen!

Van mezelf ben ik rustig en gestructureerd. Zo zorg ik dat alles in mijn huis een vaste plek heeft. Schoonmaken zie ik als noodzakelijk kwaad – lekker een muziekje aan en gaan. Ik kan altijd weer genieten van het resultaat! Als moeder van twee weet ik hoe druk en chaotisch het soms kan zijn met een gezin, een baan en alles wat daar bij hoort. En ik snap hoe snel spullen zich kunnen opstapelen in huis. Spullen die je niet gebruikt, kun je daarom beter gewoon wegdoen. Tijdens deze ‘opruimprocessen’ groei je steeds meer in het maken van keuzes, waardoor je ook je to-do lijstje steeds gemakkelijker afwerkt. Hoe minder spullen je in je huis hebt, hoe makkelijker het huishouden bij te houden is.

“Dit alles geeft zoveel rust en overzicht, in mijn huis en in mijn hoofd, dat ik het als mijn missie ben gaan zien anderen hierbij te helpen“

Ymkje-Kuperus